Фінансист Джордж Сорос / ілюстрація REUTERS

Фонд Джорджа Сороса «Open Society Foundation» виділив $220 млн на підтримку правозахисних організацій, які відстоюють права афроамериканців.

Про це повідомляється на сайті фонду.

Основну частину суми - $150 млн – виділено в форматі 5-річних грантів організаціям, які проводять правозахисну роботу для жителів афроамериканських громад. Серед грантоотримувачів такі великі організації, як «Black Voters Matter» і «Repairs of the Breach».

Відео дня

Читайте такожДжордж Сорос допустивши змову Facebook і Дональда Трампа

Решта $70 млн будуть використані для фінансування локальних ініціатив щодо реформи кримінального законодавства та програм підтримки рівних можливостей для чорношкірого населення США, йдеться в повідомленні.

Довідка УНІАН. Фонд Сороса фінансує ініціативи по боротьбі з расовою несправедливістю через програму «Racial Justice Initiative» з 2003 року. З цього часу в рамках програми Фонд розподілив $110 млн.

Як повідомляв УНІАН, у січні 2020 року виступаючи в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі, мільярдер і фінансист Джордж Сорос заявив, що Facebook, цілком можливо, діє в змові з президентом Дональдом Трампом, щоб забезпечити його переобрання на новий термін.