Иллюстрация REUTERS

Господарський суд Києва задовольнив позов ТОВ “Арлан”, кінцеві власники - Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, до “ПриватБанку” на суму 17,3 млн грн.

Читайте також«ПриватБанк» програв суд компаніям Суркісів на $250 мільйонів: деталі

Про це йдеться у рішенні Господарського суду Києва, повідомляє Finbalance.

Відео дня

У рішенні зазначається, що ці гроші компанія як поручитель “ПриватБанку” по рефінансуванню сплатила Нацбанку на підставі мирової угоди, затвердженої ухвалою Центральною апеляційного госпсуду від 18 вересня 2019 року.

За висновками госпсуду, посилання “ПриватБанку” на те, позивач з укладенням договору іпотеки взяв на себе обов'язок відповідати перед кредитором в повному обсязі заборгованості за кредитним договором “є безпідставними, оскільки така відповідальність обмежена вартістю предмета іпотеки, що в т.ч. фактично визнано третьою особою (Нацбанком — ред.) з укладенням мирової угоди”.

21 квітня Північний апеляційний госпсуд відкрив апеляційне провадження за апеляційною скаргою “ПриватБанку” на рішення Госпсуду Києва.

Нагадаємо, 26 лютого 2020 року Північний апеляційний госпсуд відмовився задовольнити апеляційні скарги НБУ та “ПриватБанку” й залишив без змін рішення Госпсуду Києва від 17 грудня 2019 року, яким було задоволено позов АТ “Нікопольський завод феросплавів” до “ПриватБанку” та стягнуто з відповідача на користь позивача 21,85 млн грн, які “Нікопольський завод феросплавів” як поручитель, виконавши мирову угоду, сплатив Нацбанку в рамках часткового погашення заборгованості “ПриватБанку” з рефінансування.

Як повідомлялося, зі звітності НБУ випливає, що “ПриватБанк” в кінці березня погасив борг перед Нацбанком з рефінансування на 2,2 млрд грн. Таким чином, обсяг відповідних боргових зобов`язань “ПриватБанку” перед регулятором зменшився до 2,3 млрд грн.