Ілюстрація REUTERS

Нова програма співпраці України з Міжнародним валютним фондом передбачає продовження реформи податкової та митної служб, зокрема, створення на базі відомств єдиних юридичних осіб.

Читайте такожМВФ вже направивши Україні перший транш у понад два мільярди доларів

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко в ході брифінгу.

Відео дня

"Передбачається реалізація ряду структурних реформ. Зокрема, буде продовжена реформа митниці та податкової в частині створення єдиних юридичних осіб. Крім того, передбачається зміцнення "імунітету" банківської системи в частині роботи з непрацюючими кредитами, також буде посилена інституційна спроможність Фонду гарантування вкладів фізичних осіб", - сказав Марченко.

Він зазначив, що традиційно в даній програмі збережені наступні блоки, серед яких боротьба з корупцією та відмиванням грошей, отриманих злочинним шляхом.

"Цим блокам МВФ приділяє дуже велику увагу...Також традиційно МВФ хоче бачити збалансованість бюджетної політики, вона збережена і рішення фонду гарантує, що бюджет на 2020 рік є збалансованим і забезпеченим джерелами фінансування", - додав міністр фінансів.

Як повідомляв УНІАН, Рада директорів Міжнародного валютного фонду затвердила 18-місячну програму stand-by для України з фінансуванням, еквівалентним 3,6 мільярда SDR (близько 5 мільярдів доларів), спрямовану на допомогу Україні в подоланні наслідків пандемії COVID-19.

Перший транш у розмірі 2,1 мільярда доларів очікується отримати найближчими днями.