Дата візиту місії МВФ в Україну залишається під питанням / Ілюстрація REUTERS

Міжнародний валютний фонд (МВФ) поки не визначився з датою приїзду в Україну місії з перегляду діючої 18-місячної програми stand-by із запланованим фінансуванням в близько 5 млрд дол.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в ході онлайн-брифінгу повідомив представник МВФ Джеррі Райс.

Читайте такожМінфін очікує отримати заплановані транші МВФ до кінця року

Відео дня

"Я не можу назвати дату місії з першого перегляду", - сказав він.

Також Райс повідомив, що збереження незалежності Національного антикорупційного бюро (НАБУ), Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Вищого антикорупційного суду (ВАКС) є попередньою умовою поточної програми підтримки МВФ.

Хронологія подій

  • 9 вересня 2020 року міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що до кінця року Україна отримає заплановані транші кредиту від Міжнародного валютного фонду, оскільки виконуються всі структурні маяки, передбачені програмою МВФ.
  • 9 червня Рада директорів Міжнародного валютного фонду затвердила 18-місячну програму stand-by для України з фінансуванням, еквівалентним 3,6 млрд SDR (близько 5 млрд доларів), спрямовану на допомогу Україні в подоланні наслідків пандемії COVID-19.
  • 12 червня Україна отримала перший транш кредиту МВФ в рамках нової 18-місячної програми співпраці України та Фонду.
  • МВФ має провести перший огляд виконання Україною 18-місячної програми співпраці stand-by орієнтовно у вересні.
  • Міністр фінансів України Сергій Марченко вважає, що до кінця року Україна отримає заплановані транші кредиту від Міжнародного валютного фонду, оскільки виконуються всі структурні маяки, передбачені програмою МВФ.