Ілюстрація REUTERS

Реєстрація нових компаній та фізосіб-підприємців за минулий тиждень (27 квітня - 3 травня) вперше зросла з початку карантину.

Читайте такожВ Україні розширять програму дешевих кредитів для бізнесу

Про це повідомляється на сайті онлайн-платформи для роботи з відкритими даними OpenDataBot.

Відео дня

Зокрема, за минулий тиждень в Україні з'явилася 581 нова компанія, що на 100 більше, ніж тижнем раніше. При цьому експерти OpenDataBot зазначають, що до карантину в Україні щотижня реєструвалися 1,5 тисячі нових компаній.

Кількість нових ФОПів минулого тижня збільшилася до 2,123 тисячі до 1,5 тисячі тижнем раніше. Зазначається, що загалом за період карантину реєстрація нових ФОПів скоротилася в три рази.

Крім того, за останній тиждень 3% українських ресторанів відновили свою роботу – наразі в країні працюють 38% закладів.

Продажі закладів громадського харчування також почали збільшуватися: минулого тижня обороти продажів становили 28% від докарантинних значень, тоді як тижнем раніше (20-26 квітня) продажі становили 22%.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня уряд прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Пізніше карантин було продовжено до 24 квітня, а потім до 11 травня.

З 17 березня і до закінчення карантину в країні заборонена робота закладів громадського харчування (ресторани, кафе), торгово-розважальних центрів, установ розважальної діяльності, фітнес-центрів. Дозволена робота аптек, продуктових магазинів і магазинів побутових товарів, а також ресторанів на умовах доставки.