Фото УНІАН

Чистий прибуток Укргазбанку за результатами роботи у 2021 році очікується в обсязі 3,8 млрд грн. Це рекордний результат банку за 28 років його роботи. Чистий прибуток банку за 2020 рік складав 411 млн грн.

Про це повідомляють в держустанові

"2021-й ми починали із підписання важливого та довгоочікуваного для всієї банківської системи документу – кредитної угоди з IFC. І цей рік став для нас переломним – ми перейшли від стратегії інтенсивного зростання до стратегії максимальної ефективності. Саме тому протягом року ми працювали над підвищенням ефективності та максимізацію прибутку. Результат перевершив навіть наші плани – очікуємо рекордний за всю історію Укргазбанку прибуток – близько 3,8 млрд грн.

Відео дня

Нам вдалося значно підвищити операційну ефективність шляхом активізації клієнтської бази, діджиталізації внутрішніх і зовнішніх бізнес-процесів та оптимізації структури балансу через заміщення ресурсного портфеля з високою вартістю та збільшення питомої ваги високодоходних процентних активів. Це сприяло значному покращенню таких показників ефективності діяльності, як ROA та CIR. Тож враховуючи нашу стратегічну мету щодо створення інвестиційно привабливого банку, впродовж останніх 6 років ми забезпечили надійність інвестицій, а тепер і їхню прибутковість", – зазначив голова правління Укргазбанку Андрій Кравець.

Станом на 01.01.2022 прогнозний рівень показника ROA очікується на рівні близько 3%, CIR в межах 45%.