Гаманець дозволить обирати, кому та яку інформацію показувати / фото ua.depositphotos.com

Європейський Союз розробляє цифровий гаманець, який дозволить відмовитися від усіх паперових та пластикових документів, зокрема, від ID-картки та водійського посвідчення.

Як повідомляє естонське національне телерадіомовлення ERR, роботу над попереднім додатком цифрового гаманця вже завершено і його починають тестувати.

У цифровому гаманці можна буде зберігати водійські права, дозвіл на риболовлю, рецепти на ліки та інші дозвільні документи.

Відео дня

Як повідомляється, в гаманці буде функція закриття інформації на розсуд власника, тобто гаманець дозволить обирати, кому і яку інформацію показувати.

"Наприклад, якщо вас зупиняє дорожній поліцейський, він дійсно має право подивитися ваші особистий код та ім'я, в той час як швейцару в барі не потрібно знати, де ви живете, які ваші особистий код, дата народження або ім'я. Він просто має бачити, що людині виповнилося 18 років. Це вся інформація, яка йому потрібна", - прокоментував експерт департаменту державної інфосистеми Марк Ерліх.

За словами Ерліха зараз немає ніяких перешкод для того, щоб держави ЄС почали використовувати цифровий гаманець до кінця 2025 року.

Цифровий гаманець в Україні

У липні 2022 року в Україні офіційно запустили Google Гаманець. У гаманці можна зберігати платіжні картки, квитки на проїзд та події, посадочні талони та карти лояльності.

Особисті документи не будуть передаватися без дозволу власника навіть в Google, а якщо телефон буде загублений або вкрадений, дані з нього можна буде знайти, заблокувати або стерти за допомогою функції "Знайти пристрій".

Повідомлялося, що Google гаманець стане доступний для всіх охочих. Користувачі з увімкненими автоматичними оновленнями побачать, що їх додаток Google Pay автоматично оновлено до Google Wallet. Всім іншим треба буде вручну оновити додаток з Google Play. 

Вас також можуть зацікавити новини: