Україна запросила португальських інвесторів взяти участь у великій приватизації / фото УНІАН

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запросив португальських інвесторів взяти участь у великій приватизації в Україні.

Читайте такожУ Кабміні розповіли про плани щодо великої приватизації цього року

Як повідомляти прес-служба Міністерства закордонних справ України, 9 вересня Кулеба виступив у Лісабоні на Економічному Форумі за участю представників португальського бізнесу та Державного секретаря з питань торгівлі, послуг та захисту прав споживачів Міністерства економіки та цифровізації Португалії Жуау Торреша.

Відео дня

Три можливості португальського бізнесу

Міністр розповів присутнім про економічні реформи в Україні та про три ключові можливості, які Україна сьогодні може надати португальському бізнесу та інвесторам.

Перша можливість

За його словами, перша з них - велика приватизація. Кулеба розповів про відкриту та конкурентну процедуру конкурсів та запросив інвесторів взяти участь у великій приватизації в Україні.

Друга можливість

Другий шлях - це цифровізація. Міністр відзначив зусилля Португалії в цій сфері та розповів про сучасний досвід і лідерство України в розвитку цифрової держави.

"Україна сьогодні - це тисячі досвідчених інженерів та ІТ-фахівців і якісні продукти, зокрема платформа "Дія". Вона може бути цікава Португалії, та й взагалі можливості для цифрового співробітництва величезні", - зазначив Кулеба.

Третя можливість

Третьою можливістю голова МЗС України назвав аерокосмічну галузь, враховуючи зацікавленість у космосі, яка зараз скрізь зростає, зокрема в Португалії, і технології України.