Ілюстрація REUTERS

Минулого року, повідомляючи про чергове перенесення довгоочікуваного відкриття першого магазину, нам назвали "весну 2020 року", однак цього так й не відбулося, хоча на календарі вже 7 травня 2020 року. І ось зараз в українському офісі IKEA перервали мовчання і, як і очікувалося, повідомили про чергове перенесення термінів.

Читайте такожIKEA закриє всі свої магазини в Китаї через коронавірус

Про це у Facebook написав координатор бізнес-клієнтів IKEA Ігор Іус.

Відео дня

Ритейлер вже підписав договір оренди з київським ТРЦ Ocean Mall - саме там буде відкрито перший магазин IKEA, про що вже говорилося раніше. Водночас відкрити магазин наразі неможливо з огляду на діючий карантин через пандемію коронавірусу. Тепер в IKEA планують відкриття першого магазину в Києві після завершення карантину. Точну дату в компанії поки назвати не готові, оскільки недавнім рішенням Кабмін продовжив карантин 22 травня, а вже з 11 травня очікуються деякі пом'якшення діючих обмежень.

Хороша новина в тому, що найближчим часом IKEA планує розпочати онлайн-продажу в Україні.

"IKEA зрозуміла, що український покупець дуже еластичний і більш пристосований до інтернет-покупок, ніж безпосередньо в традиційному магазині", - пише Ігор Іус.

Нагадаємо, українська версія сайту IKEA з'явилася ще влітку минулого року, але наразі там немає можливості замовити товар.

Нинішня спроба IKEA вийти на український ринок є третьою за рахунком. Свій перший торговий центр компанія планувала відкрити поряд з Бориспільською трасою у 2006 році, але так і не змогла домовитися з київською владою про придбання ділянки площею 70 га. Другу спробу IKEA здійснила у 2009-му, коли придбала ділянку площею 60 га в Одеській області. Але за рік без пояснення причин відмовилася від своїх планів.

Залишається додати, що запуском і розвитком мережі в Україні займається підрозділ IKEA Південно-Східна Європа, що є частиною IKEA Group (Ingka Holding B. V.). Воно відповідає за роздрібний бізнес IKEA в Хорватії, Сербії, Румунії та Словенії.