Глава уряду наголосив, що Україна готова до дипломатичного завершення війни, але не поступиться націнтересами / фото УНІАН

У наступні місяці дефіцит бюджету України може сягати до 5 млрд доларів.

Про це прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив у розмові з американським ABC News, інформує Telegram-канал глави уряду.

Говорячи про те, якої підтримки Україна чекає від Заходу та Сполучених Штатів, аби перемогти у війні з Росією, він зазначив, що "зброя, фінанси та санкції - тріада, яка допоможе зупинити агресора та поверне мир у Європі".

Відео дня

"Наступного тижня фінансовий блок нашої команди працюватиме у Вашингтоні. Зустрічі з МВФ, Світовим банком та урядом США, аби залучити додаткові кошти для фінансування потреб української армії, української економіки та наших людей. У наступні місяці дефіцит бюджету може сягати до 5 млрд доларів, а тому фінансова допомога Заходу як ніколи потрібна зараз", - підкреслив Шмигаль.

Глава уряду наголосив, що Україна готова до дипломатичного варіанту завершення цієї війни, але не поступиться своїми національними інтересами.

"Якщо Росія не хоче завершити війну дипломатією, то ми вимушені будемо завершити цю війну на полі бою", - продовжив Шмигаль.

Як повідомляв УНІАН, за словами міністра фінансів України Сергія Марченка, митні надходження України на сьогодні складають 20% від довоєнних показників, а податкові - лише більш ніж половину.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що зараз наповнення бюджету відбувається завдяки випуску військових облігацій, підтримці партнерів і міжнародних фінансових організацій.

Вас також можуть зацікавити новини: