У дорожніх картах прописуються заходи щодо поліпшення муніципальної інфраструктури / Ілюстрація REUTERS

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) схвалив виділення 567 млн євро кредитів в рамках другого вікна програми "Зелені міста-2", тим самим збільшивши її розмір до 1,149 млрд євро.

Відповідне рішення Ради директорів від 30 вересня підтвердила УНІАН прес-служба банка.

Читайте такожЄБРР погіршив прогноз падіння економіки України

Відео дня

Друге вікно програми

Крім того, згідно з інформацією на сайті ЄБРР, 18 листопада на раду директорів ЄБРР буде винесено питання про можливість розширення другого вікна програми до 950 млн євро, що в цілому збільшить розмір програми з урахуванням коштів інших донорів до 1,65 млрд євро.

У рамках програми "Зелене місто", яка допомагає впроваджувати екологічні технології, ЄБРР надає містам-партнерам, крім фінансових ресурсів, підтримку в розробці та реалізації плану дій, а також допомогу у визначенні інвестиційних програм та отриманні донорської допомоги.

Зокрема, в дорожніх картах прописуються заходи щодо поліпшення муніципальної інфраструктури, якості повітря, чистоти та доступності земельних і водних ресурсів, зелених зон.

Перший учасник від України

Першим учасником її від України став Львів, який зміг залучити 20 млн євро для комунального підприємства "Зелене місто" на будівництво заводу з переробки відходів та рекультивації Грибовицького полігону.

Хронологія подій

Восени 2018 року ЄБРР схвалив продовження програми "Зелені міста" з можливістю виділення додаткового фінансування у вигляді різних позик сумарним обсягом до 700 млн євро.

У березні 2019 року Київський міський голова Віталій Кличко підписав меморандум про взаєморозуміння між Київською міською державною адміністрацією та Європейським банком реконструкції та розвитку за програмою ЄБРР "Зелені міста".