Росія руйнує будинки українців / фото УНІАН

Українці за першу добу роботи програми державної допомоги на відновлення пошкодженого житла "єВідновлення" подали понад 3 тисячі заяв про виплату допомоги. 

"За першу добу роботи програми державної допомоги на відновлення пошкодженого житла "єВідновлення" успішно подано 3 194 заяви про виплату допомоги. Зокрема, тільки вчора було подано 2 454 заяви", - повідомляє прес-служба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. 

Зазначається, що далі комісії, створені при органах місцевого самоврядування, опрацюють заяви та розпочнуть безпосереднє обстеження житла.

Відео дня

В відомстві також наголосили, що перед подачею громадянами, чиє житло було пошкоджене, заяв про виплату допомоги в застосунку "Дія" потрібно попередньо подати через "Дію", нотаріуса чи ЦНАП інформаційне повідомлення про пошкоджене майно, якщо таке повідомлення ще не було подане. 

Програма "єВідновлення" - що відомо

Як повідомляв УНІАН, 10 травня розпочалась реєстрація заявок на виплату грошової допомоги по програмі "єВідновлення". Цю послугу "єВідновлення" запустило Міністерство цифрової трансформації в "Дії". Відтепер українці зможуть подавати заявки на порталі та отримати кошти на відновлення та ремонт свого житла, який був пошкоджений внаслідок воєнних дій. Українці зможуть подати заяву в "Дії" й отримати кошти на ремонт. Максимальна сума — 200 тис.грн.

Також у перший день роботи програми "єВідновлення" в системі стався збій через масову подачу українцями тисяч заявок.

Вас також можуть зацікавити новини: