В цей час вживаються заходи для відшкодування збитку / фото УНІАН Володимир Гонтар

Начальнику відділу грошового обігу та касових операцій АТ "Родовід Банк" повідомлено про підозру у крадіжці зі сховища фінансової установи 450 тис.грн.

Як повідомили в прес-службі Київської міської прокуратури, їй інкримінують привласнення грошових коштів банківської установи (ч.4 ст. 191 КК України).

Читайте такожУ справі "ВіЕйБі Банку" повідомлено про підозри ще шістьом чиновникам Нацбанку - НАБУ

Відео дня

Згідно з матеріалами слідства, в лютому 2020 року начальниця відділу, маючи доступ до грошових коштів, які зберігалися в сховищі банку, "безперешкодно проникла в нього і без будь-яких законних підстав вилучила з нього 450 тис.гривень, які привласнила та отримала можливість розпорядитися на свій розсуд".

У прокуратурі додали, що зараз вживаються заходи для відшкодування шкоди, заподіяної державному банку, який знаходиться в стадії ліквідації.

"ВіЕйБі Банк" і розслідування

У листопаді 2019 року прокурорами САП та детективами НАБУ у справі заволодіння 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту було повідомлено про підозру 10 колишнім та чинним службовцям Національного банку України та «ВіЕйБі Банку».

25 травня 2021 року стало відомо про те, що у справі "ВіЕйБі Банку" повідомлено про підозри ще шістьом чиновникам Нацбанку.