Фото www.zmturbines.com

Про це йдеться у відповідній заяві колективу компанії.

У заяві наголошується, що на початку листопада Сумське НВО через систему ProZorro перемогло в тендері на 4,12 млрд гривень на модернізацію трьох компресорних станцій української газотранспортної системи. За умовами тендеру, близько 30% запланованих робіт повинно виконати державне підприємство Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря»-«Машпроект», яке входить в структуру «Укроборонпрому».

Однак, як випливає із заяви, договір ще не підписаний та його термін спливає цього тижня.

Відео дня

«Незважаючи на всі обставини, процедура укладення контракту до сих пір не відбулася. З невідомих нам причин підписання угоди відкладається. Цього тижня термін підписання спливає», - йдеться в заяві.

Працівники відзначають, що підприємство майже півтора року готувалося до тендеру, розробляючи кілька варіантів технічних специфікацій компресорних станцій.

«Запропонований проект успішно пройшов кілька експертиз, в тому числі дві державних експертизи. Конкурс був проведений абсолютно прозоро та в межах законодавства України. Електронна система державних закупівель ProZorro акцептувала результати тендерів», - наголошується в зверненні.

У зв'язку з обставинами, що склалися, працівники ДП «Зоря»-«Машпроект» просять главу українського уряду Володимира Гройсмана втрутитися у ситуацію та підтримати національного виробника.

Як відомо, колектив Сумського машинобудівного науково-виробничого об'єднання висловив готовність вийти на акцію протесту під стіни Кабінету Міністрів і Верховної Ради в разі зриву тендеру на оновлення ГТС, в якому підприємство перемогло через «ProZorro». Працівники Сумського НВО відзначили, що не хочуть створювати картинку багатотисячного мітингу для ворогів України, але не можуть змиритися з розбіжностями між керівництвом «Нафтогазу» і «Укртрансгазу», які ставлять особисті інтереси вище державних.