Акціонери «Донецьккоксу» на загальних зборах внесли зміни до складу наглядової ради підприємства, обравши одноосібним членом наглядової ради компанію Metinvest B.V.

Відповідне рішення прийнято 19 квітня, йдеться в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Згідно з повідомленням, з 20 квітня 2013 року одноосібним членом наглядової ради стане МЕТІНВЕСТ Б.В. (Private Limited Liability Company Metinvest B.V.) терміном на 3 роки.

Відео дня

Довідка УНІАН. ПАТ "Донецьккокс" спеціалізується на виробництві доменного коксу, кам'яновугільної смоли, сульфату амонію.

«Метінвест» - вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. Виробничі потужності підприємств «Метінвесту» дозволяють не тільки повністю задовольняти власні потреби в сировині, рідкій сталі і напівфабрикатах, але й забезпечувати значну частину українських і європейських підприємств, а також металургію Азії.

Кіпрська компанія СКМ (System Capital Management Lmd) володіє 69,81% акцій "Донецьккоксу".

Раніше зазначалося, що компанія СКМ передасть даний пакет у володіння компанії Metinvest B.V.

Основними акціонерами «Метінвесту» є група українського бізнесмена Ріната Ахметова СКМ (71,25%) і група компаній СМАРТ (23,75%) на чолі з Вадимом Новинським.