Метінвест і ПДТУ домовилися про співпрацю / фото metinvestholding.com

Група Метінвест і Приазовський державний технічний університет (ПДТУ) підписали Меморандум про співпрацю. Документ об'єднав прагнення металургійного бізнесу і педагогів маріупольського внз у розвитку профільного навчання та підготовки затребуваних молодих фахівців.

Як повідомляється на сайті підприємства, новий формат співпраці передбачає розвиток взаємодії компанії та внз з організації та проведення курсів по підготовці до ЗНО, курсів в рамках STEM-освіти школярів, впровадження дуальної форми навчання на базі університету і підприємств компанії, організації практики та стажування студентів і викладачів, а також заохочення кращих студентів профільних спеціальностей в рамках стипендіальної програми Групи Метінвест.

Завдяки інвестиціям Групи буде модернізована і навчальна база кафедр металургійного напрямку. Перший крок зроблено: вузу передані тренажери-імітатори з доменного та конвертерного виробництва, а також електронні навчальні курси з металургійних процесів.

Відео дня

За словами в. о. директора по персоналу і соціальній політиці Групи Метінвест Олександра Пімкіна, Метінвест − це міжнародна компанія з українським серцем, яка перша в Україні робить якісні зміни в галузі освіти, визначаючи перспективу на роки вперед.

"Меморандумом із Приазовським державним технічним університетом ми заклали фундамент для нашого майбутнього співробітництва, на якій будемо разом розвивати науку, будувати нову програму розвитку молодих спеціалістів і зміцнювати промисловий потенціал України. Комп'ютерний клас із модуляторами виробництва - це тільки один із прикладів. Ми продовжимо створення лабораторій, у яких студенти зможуть практично попрацювати з різними металургійними процесами й технологіями. Ми готові інвестувати у розвиток талановитої та амбітної молоді. Майбутнє можливо будувати тільки із зацікавленими людьми - з тими, хто прагне створювати щось нове, цікаве і прогресивне", - вважає він.

При цьому ректор Приазовського державного технічного університету, доктор технічних наук, професор В'ячеслав Волошин заявив, що Група Метінвест є ключовим працедавцем для випускників університету.

"Багато хто з наших студентів проходять практику на підприємствах компанії, і потім залишаються там працювати. Враховуючи позитивний досвід багаторічної співпраці з металургами, новий документ продовжує вже розпочаті проекти й розширює можливості для впровадження свіжих ініціатив, зокрема, заохочення кращих студентів у рамках нової стипендіальної програми нашого партнера - Групи Метінвест", - підсумував він.