"Метінвесту" дозволили купити Дніпровський коксохімічний завод / фото УНІАН

Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл Міжнародній вертикально інтегрованій гірничо-металургійній групі компаній «Метінвест», що входить до групи СКМ Ріната Ахметова, на покупку більше 50% акцій «Дніпровського коксохімічного заводу». Про це йдеться в повідомленні комітету.

Читайте такожАМКУ перевірить покупку компанією Ахметова двох обленерго у росіян

У рішенні АМКУ сказано, що компанії Private Limited Liability Company Metinvest BV (м. Гаага, Нідерланди) надано дозвіл на придбання акцій ЗАТ «Дніпровський коксохімічний завод» (м. Кам'янське, Дніпропетровська обл.), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства та взяття учасниками концентрацій на себе зобов'язань.

Відео дня

У рішенні зазначено, що раніше завод мав назву ЗАТ «ЄВРАЗ Дніпродзержинський коксохімічний завод».

Як повідомляв УНІАН, у 2015 році група компаній «Метінвест», що входить до групи СКМ Ріната Ахметова, подала заявку в Антимонопольний комітет України про дозвіл на придбання одного з провідних коксохімічних підприємств України «Дніпродзержинського коксохімічного заводо», який контролює російська гірничо-металургійна група «ЄВРАЗ».

Тоді компанія пояснювала необхідність покупки проблемами в забезпеченні коксом через події на сході України.

В грудні 2014 року Комісія із захисту конкуренції Республіки Сербія надала дозвіл гірничо-металургійній групі компаній «Метінвест» придбати «Дніпродзержинський коксохімічний завод», який контролює російська гірничо-металургійна група «ЄВРАЗ». «Метінвесту» дозволено придбати 94,55% акцій підприємства.

Довідка УНІАН. «Євраз Дніпродзержинський КХЗ» спеціалізується на виробництві коксу, смоли сульфату амонію і продуктів переробки.

«ЄВРАЗ» придбав «Дніпродзержинський КХЗ» в кінці 2007 року.

"Євраз Груп" є вертикально інтегрованою металургійною і гірничодобувною компанією, а також виробником ванадію з активами в Росії, Україні, США, Канаді, Чехії, Італії і Південній Африці.

Група «Метінвест» – міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, яка є найбільшим в Україні і одним з найбільших в СНД виробником залізорудної сировини і сталі.

Основними акціонерами «Метінвесту» є група українського бізнесмена Ріната Ахметова СКМ (71,24%) і група «Смарт-Холдинг» Вадима Новинського (23,76%).