Українці трохи скоротили борги за комунальні послуги / фото УНІАН

Станом на кінець березня заборгованість населення України з оплати житлово-комунальних послуг знизилася на 0,3% в порівнянні з показником лютого – до 69,2 мільярда гривень.

Читайте такожВ Україні з 1 травня за комунальні борги нараховуватимуть пеню

Про це повідомляє Державна служба статистики України.

Відео дня

Згідно з повідомленням, станом на кінець березня 2019 заборгованість населення з оплати за природний газ становила 32,2 мільярда гривень, за централізоване опалення та гарячу воду – 22,4 мільярда гривень, за утримання будинків, споруд та прибудинкових територій – 4,5 мільярда гривень, за централізоване постачання холодної води та водовідведення – 3,4 мільярда гривень, за вивезення твердих побутових відходів – 0,7 мільярда гривень, за постачання електроенергії – 6,0 мільярда гривень.

Середні нарахування за житлово-комунальні послуги з урахуванням електроенергії (з розрахунку 150 кВт/год), на одного власника особового рахунку у березні 2019 року склали 2296,5 гривні.

У березні 2019 року населенням країни за житлово-комунальні послуги було сплачено 18,0 мільярда гривень, за постачання електроенергії – 4,0 мільярда гривень.

Довідка УНІАН. З початку поточного року, станом на 1 квітня борг за житлово-комунальні послуги в Україні збільшився на 13,6 мільярда гривень. З початку опалювального сезону борг збільшився більш ніж на 30 мільярдів гривень.