Нове відключення ставить під загрозу водопостачання Донецької області / УНІАН

Найбільший приватний український енергетичний холдинг ДТЕК, контрольований бізнесменом Рінатом Ахметовим, 23 травня може знову відключити компанію «Вода Донбасу» від електропостачання через борги. Про це повідомила прес-служба ДТЕК.

Читайте такожУ семи районах Києва відключать гарячу воду

«23 травня 2019 року на вимогу постачальника «останньої надії» ДП«Укрінтеренерго» оператор системи розподілу виконає часткове відключення електропостачання комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу», - сказано в повідомленні.

Відео дня

За інформацією прес-служби, оператор системи розподілу стурбований тим, що, незважаючи на увагу перших осіб держави та керівництва Донецької області до проблеми КП «Компанія« Вода Донбасу», рішення не знайдено.

"Водопостачальне підприємств буде відключено від електроенергії за борги перед постачальником електроенергії – ДП «Укрінтеренерго», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що оператор системи розподілу, відповідно до вимог законодавства, зобов'язаний провести відключення боржника. Нове відключення ставить під загрозу водопостачання багатьох населених пунктів Донецької області.

У прес-службі нагадали, що в квітні через проблеми КП «Компанія «Вода Донбасу» без водопостачання залишилися населені пункти Костянтинівського і Торецького району Донецької області.

«З огляду на соціальну значимість КП «Компанія «Вода Донбасу» для Донецької області, енергокомпанія закликає уряд, а саме відповідальних за вирішення питання - міністерство регіонального розвитку та житлово-комунального господарства, НРЕКП, Мінекономрозвитку, Міненерговугілля, Донецьку обласну державну адміністрацію і керівництво «Компанії «Вода Донбасу» вжити термінових заходів для погашення заборгованості і не допустити відключення», - зазначила прес-служба.

Як повідомляв УНІАН, на початку квітня на вимогу постачальника "останньої надії" - держпідприємства "Укрінтеренерго" - оператор системи розподілу виконав часткове відключення електропостачання комунального підприємства "Вода Донбасу".

31 березня 2019 року держпідприємство «Укрінтеренерго» завершило постачання електричної енергії споживачам, які приєдналися до договору про постачання електричної енергії постачальником «останньої надії» з 1 січня 2019 року.

Згідно з даними на сайті «Укрінтеренерго», таких споживачів в Україні більш як 1300. Багато з них мають проблеми з платіжною дисципліною, за перші два місяці 2019 року загальний рівень розрахунків споживачів за електроенергію не перевищує 40%.