Ілюстрація REUTERS

Зростання промислового виробництва в Україні в травні 2019 року в річному вираженні - проти травня 2018 року - без урахування коригування на ефект календарних днів сповільнилося до 1,6% з 5,2% у квітні.

Читайте такожУкраїна знову опустилася в рейтингу виробників сталі

Як повідомляється на сайті Державної служби статистики України, з урахуванням коригування на ефект календарних днів зростання промвиробництва в травні в річному вираженні сповільнилося до 0,6% з 4,4% місяцем раніше.

Відео дня

Порівняно з попереднім місяцем промвиробництво в травні знизилося на 0,5% без урахування коригування на ефект календарних днів, або на 0,8% - з урахуванням коригування.

За інформацією Держстату, найбільше зростання промвиробництва в травні в річному вираженні зафіксовано у виробництві комп'ютерів, електронної та оптичної продукції - 35,6%, видобутку кам'яного і бурого вугілля - 6,8%, хімічної промисловості - 6,7%.

Найбільше падіння в річному вираженні зафіксовано у виробництві електричного обладнання - на 25,5%, виробництві автотранспортних засобів - на 9%, текстильному виробництві - на 8,2%.

Держстат нагадав, що дані наводяться без урахування окупованих територій Автономної Республіки Крим, а також у Донецькій і Луганській областях.

Як повідомляв УНІАН, зростання промислового виробництва в Україні в квітні 2019 року в річному вираженні - проти квітня 2018 року - без урахування коригування на ефект календарних днів прискорився до 5,2% з 2,1% в березні.

У 2018 році промвиробництво в Україні зросло на 1,1% після падіння на 0,1% у 2017 році.