Ілюстрація REUTERS

Зростання промислового виробництва в Україні в квітні 2019 року в річному вимірі - до квітня 2018 року - без урахування коригування на ефект календарних днів прискорилось до 5,2% із 2,1% у березні.

Читайте такожРейтинг світових виробників сталі: Україна зберегла 13-те місце

Як повідомляється на сайті Державної служби статистики України, з урахуванням коригування на ефект календарних днів зростання промвиробництва в квітні в річному вимірі прискорилось до 4,4% із 2,7% місяцем раніше.

Відео дня

Порівняно з попереднім місяцем, промвиробництво в квітні знизилось на 1,8% без урахування коригування на ефект календарних днів, але при цьому зросло на 0,9% - із урахуванням коригування.

За інформацією Держстату, найбільше зростання промвиробництва в квітні в річному вимірі зафіксовано у виробництві комп'ютерів, електронної та оптичної продукції - 44,3%, виробництві машин та обладнання - 27,5%, фармацевтиці - 23%, хімічній промисловості - 14,7%, металургії - 9,9%.

Падіння в річному вимірі зафіксовано в шести галузях: текстильному виробництві - на 9,1%, видобутку кам'яного та бурого вугілля - на 8,4%, виробництві електричного обладнання - на 5,5%, виробництві автотранспортних засобів - на 4,8%, виробництві виробів із дерева - на 4%, виробництві коксу та продуктів нафтопереробки - на 2,5%.

Держстат нагадав, що дані наводяться без урахування окупованих територій Автономної Республіки Крим, а також у Донецькій та Луганській областях.

Як повідомляв УНІАН, промвиробництво в Україні в березні 2019 року в річному вимірі зросло на 2,1% без урахування коригування на ефект календарних днів після падіння на 1,8% місяцем раніше.

У 2018 році промвиробництво в Україні зросло на 1,1% після падіння на 0,1% в 2017 році.