У минулому році "Укроборонпром" отримав понад 37 мільярдів чистого доходу / фото УНІАН

Чистий дохід від реалізації продукції підприємств, що входять до складу державного концерну "Укроборонпром", до 2018 року зріс на 32% порівняно з аналогічним показником 2017 року – до 37,6 мільярда гривень.

Читайте такожАбромавічус назвавши слабкі місця «Укроборонпрому» (відео)

Про це повідомляє прес-служба держконцерну.

Відео дня

"Наприклад, виробництво високоточної зброї та боєприпасів зросло з 2,7 до 5,8 мільярда гривень за показником чистої виручки. Чистий дохід підприємств РЛС, радіозв'язку та спеціального приладобудування зріс з 2,3 до 3,4 мільярда гривень, а бронетанкової галузі – з 5 до 6,44 мільярда гривень", - сказано в повідомленні.

Водночас витрати на собівартість продукції зросли в середньому за рік на 44% у порівнянні з 2017 роком.

"Найбільший відсоток в собівартості, мають дві складові – витрати на сировину, основні матеріали, комплектуючі та напівфабрикати (31,5% у 2018 році), а також – поточний ремонт, утримання обладнання та загальновиробничі витрати (49% у 2018 році)", - сказано в повідомленні.

В держконцерні додали, що його підприємства у 2018 році сплатили податків і зборів на 6,8 мільярда гривень.

Довідка УНІАН. Державний концерн "Укроборонпром" створений у 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової та спеціальної техніки та боєприпасів, беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять понад сто підприємств ОПК України.