У поліклініках можуть з'явиться дитячі ігрові кімнати / фото УНІАН

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) оновлює державні будівельні норми медичних установ, зокрема, планується розглянути пропозицію влаштовувати дитячі ігрові куточки в публічному просторі поліклінік.

Читайте такожМінрегіон пропонує реконструювати "хрущовки" за згодою 75% мешканців замість 100%

Про це повідомляється на урядовому порталі, з посиланням на повідомлення заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лева Парцхаладзе в Facebook.

Відео дня

Як зазначив заступник міністра, він проводив опитування на своїй сторінці в Facebook про необхідність влаштування дитячих куточків в поліклініках. Реакція людей неоднозначна - майже 4,5 з 4,7 тисячі користувачів, які взяли участь в опитуванні - за дитячі ігрові куточки в цих медустановах, але також було чимало коментарів проти нововведень.

«Тому ми вирішили більш детально вивчити це питання, проаналізувати досвід інших країн, щоб визначити, чи дійсно необхідні такі куточки. Тому що головне - це безпека, комфорт і здоров'я наших дітей», - цитує прес-служба Парцхаладзе.

Повідомляється, що серед плюсів проектування дитячих куточків в поліклініках користувачі мережі назвали зручність і комфорт дітей, які можуть пограти, помалювати, почитати або, наприклад, скласти пазл в очікуванні прийому до лікаря. Також такі ігрові куточки можуть їх дисциплінувати і організувати, щоб вони не бігали коридорами і не заважали іншим відвідувачам та роботі лікарів.

«Сьогодні наші поліклініки своїми сірими коридорами і стінами тільки викликають тривогу у дітей від походу до лікаря. І зовсім не налаштовують на позитивний лад. Думаю, активності в ігровій кімнаті могли б не тільки зайняти їхній час на очікування прийому, але й відволікти від зайвих переживань», - додав Парцхаладзе.

Відзначається, що користувачі мережі Facebook висловлюють побоювання щодо можливого обміну бактеріями між маленькими пацієнтами під час перебування в цих ігрових куточках.

«Позитивні приклади дитячих ігрових куточків та зон в поліклініках сьогодні широко поширені в США і країнах Європи, зокрема Німеччині», - сказано в повідомленні.

фото facebook/lev.partskhaladze

Як повідомляв УНІАН, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в поточному році профінансує понад 109 проектів будівництва, реконструкції та капітального ремонту об'єктів у сфері охорони здоров'я і соцзахисту на суму майже 1,3 млрд грн.