Мова йде про земельну ділянку 0,058 га / фото УНІАН

Депутати Київської міської ради підтримали розірвання укладеного з ТОВ «Фірма «Сула» у 2006 році договору оренди землі на Андріївському узвозі, 33/6.

Читайте такожКиїврада затвердила план забудови 47 га на Троєщині з добудовою житлового комплексу Войцеховського

Як передає кореспондент УНІАН, рішення було прийнято сьогодні під час засідання Київради, на якому депутати продовжили розгляд порядку денного від 6 лютого 2020 року.

Відео дня

Розірвання договору підтримали під час голосування 70 з 81 депутата.

Йдеться про земельну ділянку 0,058 га, що була передана в оренду на 25 років для будівництва і обслуговування ресторану у комплексі з магазином з продажу товарів мистецтва та виставковим залом.

«За результатом обстеження земельної ділянки, здійсненого Департаментом земельних ресурсів та аналізу даних контролюючих органів, визначених податковим законодавством, встановлено, що орендарем порушено умови цього договору в частині систематичної сплати товариством орендної плати за користування земельною ділянкою та терміну її забудови», - йдеться у проекті рішення щодо підстав розірвання угоди 2006 року.

Так, вказується, що існує заборгованість ТОВ у сумі 114,9 тис. грн.

Зазначається, що наразі земельна ділянка вільна від капітальної забудови, вкрита зеленим насадженням (газон), будівництво ресторану з магазином не розпочато. Також зауважується, що ДПТ (детальний план території) по цій ділянці не затверджено.

Київрада доручила Департаменту земельних ресурсів КМДА поінформувати ТОВ «Фірма «Сула» про це рішення, а також звернутися до контролюючих органів щодо стягнення заборгованості по сплаті орендної плати.