Москва. Російський новітній близькомагістральний літак Sukhoi SuperJet-100, який розбився в Індонезії, врізався у вертикальний схил гори.

Індонезійське телебачення показало фотознімки з місця катастрофи літака в районі гори Салак, передає РІА «Новости».

«SSJ-100 врізався у вертикальний схил гори, частина фрагментів залишилася на схилі, частина впала вниз», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Фотознімок місця катастрофи надали журналістам авіаційні власті Індонезії, проте на ньому не видно великих фрагментів літака.

Як видно на фото, літаку не вистачило всього кілька десятків метрів, щоб перелетіти гору, а врізався він у неї не в найвищій точці.

Раніше фахівці з пошукових вертольотів повідомили, що літак знайдено на висоті 5200 футів (1,6 кілометра), при цьому висота гори Салак - близько двох кілометрів.

Неподалік від місця падіння лайнера створено оперативний штаб, розпочаті роботи з пошуку фрагментів і бортових самописців.

Літак зник з екранів радарів у середу після показового польоту в Джакарті. SSJ-100 виконував перший у своїй історії демонстраційний тур шістьма країнами Азії. На борту знаходилося 48 чоловік - громадяни п'яти країн, включаючи вісьмох росіян.

За інформацією авіаційної служби контролю повітряного простору Індонезії, зв'язок з літаком було втрачено, коли він знаходився в районі гори Салак. Незадовго до цього SSJ-100 запросив дозвіл на зниження з висоти 10 тисяч футів (близько 3 кілометрів) до 6 тисяч (близько 1,8 кілометра). Дозвіл він одержав і почав повертати праворуч і знижуватися. За даними місцевих ЗМІ, політ проходив в умовах низької хмарності.