фото ua.depositphotos.com

У австрійській компанії Pulp Mill Holding GmbH (м. Відень, Австрія), який є власником ПрАТ "Київський картонно-паперовий комбінат", ТОВ "Палп Мілл Прінт" та ще ряду компаній в Україні, заявили про посилення незаконного тиску на свої бізнес-активи з боку окремих представників правоохоронних органів і медіамайданчиків. Про це йдеться у заяві Холдингу.

"У зв’язку зі спробами маніпулювати інформацією та вводити в оману суспільство, офіційно заявляємо про таке:

В жовтні 2022 року припинено підстави, за якими громадянин Кіпру Володимир Крупчак визнавався бенефіціарним власником компанії Pulp Mill  Holding GmbH. Єдиною контролюючою особою холдингу став д-р Хайнц Циннер.

Відео дня

Відповідно, громадянин Кіпру Володимир Крупчак повністю втратив контроль над корпоративними правами усіх українських активів австрійського холдингу.

Важливо: складний процес відчуження та реструктуризації Pulp Mill  Holding GmbH і належних йому компаній в Україні було розпочато у січні 2022 року та тривало понад 9 місяців з огляду на зупинку роботи депозитарної системи України, безпідставні арешти корпоративних прав українських підприємств. Завершення ряду поступових юридичних операцій відбулося у жовтні 2022 року.

Таким чином, ще на етапі до запровадження стосовно громадянина Кіпру Володимира Крупчака санкцій РНБО (на підставі помилкових тверджень про нібито його російське громадянство) він уже втратив можливість впливати на бізнес-активи Pulp Mill  Holding GmbH в Україні", - сказано в заяві компанії.

Там наголосили, що австрійські власники ТОВ "Палп Мілл Прінт" і ПрАТ "Київський картонно-паперовий комбінат" в особі директора Pulp Mill  Holding GmbH, членів наглядової ради ПрАТ "Київський КПК", а також керівників вказаних українських підприємств – Голови правління ПрАТ "Київський КПК" Юрія Головченка і генерального директора ТОВ "Палп Мілл Прінту" Олега Дубровки рішуче засуджують російську військову агресію проти українського народу.

"Діяльність компаній групи Pulp Mill  Holding GmbH в Україні ґрунтується на засадах підтримки України, військових та цивільних, які постраждали внаслідок війни.

Попри штучно створені перешкоди у роботі компаній австрійського холдингу, безпідставні арешти корпоративних прав та спроби реанімації старих кримінальних проваджень, підприємства холдингу сьогодні забезпечують робочими місцями понад 3500 українців та реалізовують низку соціальних проєктів на десятки мільйонів гривень", - йдеться в заяві Холдингу.

З 2018 по 2022 рік ТОВ "Палп Мілл Прінт" сплатив майже 272 мільйони гривень податків та зборів. А ПрАТ "Київський КПК" тільки у 2022 році до бюджету країни було перераховано близько 1 млрд гривень, підкреслили в компанії.

"Підприємства саме Pulp Mill  Holding GmbH фактично відродили українську паперову галузь, завдячуючи, зокрема, і багатомільйонним австрійським інвестиціям у нашу країну. І сьогодні ці компанії працюють на економіку та Перемогу України.

Pulp Mill  Holding GmbH готовий продовжувати інвестиційну діяльність в Україні, однак, це неможливо за наявних обставин тиску на бізнес, що існує", - пояснили австрійці.

У Pulp Mill  Holding також додали, що спроби тиску на їх компанії з боку силовиків мали місце у різні роки, і кожного разу українські колективи підприємств законно відстоювали своє право на роботу та розвиток української паперової галузі.

"А тому і зараз, коли Збройні сили України дають відсіч окупантам, компанії Pulp Mill  Holding GmbH тримають свій економічний фронт: у боротьбі з маніпуляторами, що займаються переділом ринків під час війни та силовиками, які переслідують мету власного збагачення, руйнуючи інвестиційну привабливість країни. Стоїмо! Все буде – Україна!", - підкреслив у своїй заяві Холдинг.