Компанія Coca-Cola HBC Ukraine та Товариство Червоного Хреста України уклали меморандум про поглиблення партнерства, яким передбачається сприяння цими організаціями популяризації волонтерського руху та розвитку молоді в Україні.

Про це повідомили в українському представництві компанії Coca-Cola HBC.

"Сьогодні, 1 лютого 2022 року, Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) та Coca-Cola HBC Ukraine підписали новий меморандум про поглиблення співпраці з урахуванням викликів сьогодення. Тепер угода стосується не тільки реагування на надзвичайні ситуації та підтримку соціально незахищених верств населення, а й популяризації волонтерського руху та розвитку молоді", – зазначили у компанії.

Відео дня

Згідно з повідомленням, Coca-Cola HBC та Товариство Червоного Хреста вже понад 10 років втілюють спільні проєкти в Україні. Партнерство почалось у 2009 році та було офіційно оформлено підписанням першого меморандуму у 2012 році.

Як повідомляється, за роки співпраці Coca-Cola HBC передала Товариству Червоного Хреста України близько 900 тисяч літрів питної води та напоїв, залучила співробітників до волонтерських акцій та надала оперативну логістичну підтримку з доставки вантажів по всій  Україні. 

"У 2009 році під час спалаху епідемії грипу H1N1 Coca-Cola через свою систему дистрибуції допомогла розповсюдити медичні препарати по всій Україні. А наступного року компанія забезпечила питною водою людей, постраждалих від повеней у західних регіонах країни. Коли українці потерпали від повені на Одещині у 2013 році, Coca-Cola забезпечила питну воду та її доставку у постраждалі райони", – пояснили у компанії.

В українському представництві Coca-Cola HBC додають, що спільно з Товариство Червоного Хреста вони допомагали українцям у розпал пандемії Covid-19. Понад 8 млн грн було спрямовано Червоному Хресту задля закупівлі медичного обладнання для 7 ключових лікарень у різних регіонах України за підтримки Фундації Coca-Cola.

"Від початку пандемії коронавірусу, у партнерстві з ТЧХУ, Coca-Cola HBC Ukraine підтримала 15  лікарень у 5 регіонах країни і щотижня доставляла питну воду та напої для лікарів і пацієнтів. Також постійно надавала продукцію для літніх людей, вихованців дитячих будинків та інших соціально незахищених українців", – зазначили в компанії.

Крім того, у 2020 році Coca-Cola HBC спільно з ТЧХУ ініціювали кампанію з підтримки донорства крові в Україні, забезпечивши продукцією компанії близько 15 тисяч донорів.

На міжнародному рівні Coca-Cola та Червоний Хрест співпрацюють  ще з 1917 року.

Як повідомляв УНІАН, у жовтні 2020 року компанія Coca-Cola HBC пообіцяла скоротити викиди вуглекислого газу на 75% до 2040 року.