Фото ©Keidanren

Найбільший оператор електронних комунікацій України Київстар підписав тристоронній Меморандум з двома японськими компаніями — Sojitz та PicoCELA. Згідно з угодою, компанії планують обговорити шляхи взаємодії з метою відбудови України.

Підписання меморандуму відбулося під час японсько-української конференції з економічного розвитку та відбудови 19 лютого в Токіо. Захід спільно організували уряди Японії та України. У конференції взяли участь прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, а також представники японських та українських компаній. Київстар на конференції був представлений Федерацією роботодавців України, членом якої є компанія.

"Все, що ми робимо в Київстар, спрямовано на підтримку України. Саме тому ми активно долучаємось до заходів з відновлення нашої країни та домовляємось про співпрацю з міжнародними компаніями. Ми впевнені, що досвід, експертиза та технологічність японського бізнесу буде цінною та сприятиме успішній реалізації низки проєктів, спрямованих на відновлення України", – коментує Ілля Польшаков, директор з розвитку нових бізнесів на корпоративному ринку Київстар.

Відео дня

Меморандум про взаєморозуміння, підписаний між Київстар, Sojitz та PicoCELA, сприятиме визначенню варіантів співпраці між компаніями щодо низки проєктів. Зокрема й розвитку бездротової mesh-технології PicoCELA, яка має перевірену репутацію швидкого розгортання "безшовного" інтернет-покриття в потрібній зоні.

"Ми були горді представляти українські компанії-учасниці ФРУ на заході такого високого рівня. Зокрема, пишаємося тим, що Київстар вкотре підтверджує свої позиції Амбасадора інвестицій та інновацій, тепер і перспективами співпраці з японським бізнесом", – коментує Руслан Іллічов, генеральний директор Федерації роботодавців України.

Нагадаємо, що нещодавно Київстар підписав Меморандум про співпрацю з провідним світовим провайдером хмарних сервісів Amazon Web Services (AWS).

Довідка про Київстар

Київстар – найбільший український оператор електронних комунікацій, що станом на вересень 2023 року обслуговував більш ніж 24  млн абонентів мобільного зв’язку та понад 1 млн абонентів "Домашнього інтернету". Компанія надає послуги з використанням широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 4G, Big Data, Cloud solutions, сервіси для кіберзахисту, цифрове ТБ та ін. Київстар допомагає абонентам, суспільству та країні долати складнощі воєнного часу. Від початку повномасштабної війни компанія виділила понад 1,4 млрд грн допомоги на гуманітарні потреби ЗСУ, суспільства, абонентів. Єдиний акціонер Київстару – міжнародна Група VEON (штаб-квартира в Нідерландах). Акції Групи знаходяться на фондових біржах NASDAQ (Нью-Йорк) та Euronext (Амстердам). Київстар 25 років працює в Україні та визнаний найбільшим платником податків на телеком-ринку, кращим роботодавцем  і соціально відповідальною компанією.

Додаткова інформація: pr@kyivstar.net, www.kyivstar.ua