Фото metinvestholding.com

Українські військові 25 бригади ЗСУ отримали модульні укриття для бліндажів – спеціальні конструкції розміром 2х6 м. Вони призначені для зміцнення окопу, а значить – збереження життів українських воїнів. Укриття розробили у компанії Метінвест: для цього переналаштували обладнання, закупили спецсталь та валки. 

Укриття сконструйовані таким чином, що їх можна доставити на позиції у розібраному вигляді і зібрати безпосередньо у бліндажі. У такому укритті є також все найнеобхідніше для облаштування побуту: місце для встановлення пічки, виводи для труб, стоки для води, місця для відпочинку та запасний вихід. 

Наразі бійцям передали 4 модульних укриття. Проте кількість замовлень від військових росте, і вже найближчим часом кількість укриттів подвоїться, а потім і потроїться, розповідають у Метінвест. Виготовлені укриття компанія надає бійцям безкоштовно.

Відео дня

Як відомо, Метінвест надає допомогу захисникам України з перших днів війни: на потреби ЗСУ Метінвест передав 100 позашляховиків на загальну суму понад 2 мільйони євро, а Головному управлінню розвідки - 1 000 комплектів амуніції спецпризначення, та "міні-байрактари" - дрони з дальністю роботи до 100 км. Крім того, Метінвест розпочав виробництво бронепластин та замовив пошив плитоносок: всього бійці отримають понад 100 тис. бронежилетів. Всього в рамках програми "Сталевий фронт" Метінвест надав уже 1,7 млрд грн допомоги мирним мешканцям та українській армії.