Група компаній "Метінвест" продовжує інвестувати у розвиток своїх підприємств. У 2021 році вона спрямувала на криворізькі комбінати та заводи близько 17 мільярдів гривень.

Відео дня

Йдеться про інвестпрограми на Північному, Центральному, Інгулецькому та Південному ГЗК, заводі КРМЗ. Там реалізували проекти з оновлення техніки, обладнання, модернізації виробництва, покращення умов праці, підвищення рівня безпеки та зниження впливу підприємств на довкілля.

Одним з наймасштабніших проектів у гірничодобувній галузі України у "Метінвесті" назвали запуск циклічно-потокових технологій на Північному та Інгулецькому ГЗК. У це компанія вклала близько 250 млн доларів. Завдяки цим проектам підвищиться продуктивність, знизяться енерговитрати та додатково зменшиться техногенний вплив на довкілля.   

Читайте також"Метінвест" у 2021 році вивів на ринок понад 50 новинок

Крім того, було проведено модернізацію підприємств й оновлення техніки на кар'єрах Північного, Інгулецького та Центрального ГЗК. Було придбано сучасні екскаватори, бульдозери та комфортніші авто для перевезення працівників підприємств.

На Північному, Інгулецькому та Центральному ГЗК реалізували низку проектів з модернізації обладнання.

Також на підприємствах було виконано низку заходів для підвищення енергоефективності, наприклад, на Криворізькому ремонтно-механічному заводі. Сучасне устаткування дозволило зекономити там 35% електроенергії.

На Південному ГЗК було проведено модернізацію обладнання, завдяки чому він збільшив випуск залізорудного концентрату у порівнянні з 2020 роком на 5,5% – до 13,5 млн тонн.

Нагадуємо, "Метінвест" - один з найбільших інвесторів у розвиток української економіки. Сума інвестицій за 15 років роботи компанії досягла 10 млрд доларів.