фото metinvestholding.com

Зі сталі компанії "Метінвест" були побудовані такі знакові споруди, як новий саркофаг над Чорнобильською АЕС, Національний спортивний комплекс  "Олімпійський" і пішохідно-велосипедний скляний міст в центрі Києва, більш відомий в народі як "Міст Кличка".

Про це повідомляється на спеціальному сайті "Метінвесту", присвяченому 15-річчю компанії robymo.com.ua

Так, для зведення захисного саркофага в Чорнобилі "Метінвест" поставив понад 13 тис. тонн сталі, стадіону НСК "Олімпійський" - майже 2 тис. тонн сталі, і "Мосту Кличка" - 800 тонн сталі.

Відео дня

Також зі сталі "Метінвесту" виконані столичний Дарницький міст (5,5 тис. тонн сталі), стадіон "Донбас Арена" (12 тис. тонн) і торгово-розважальний центр Lavina Mall (майже 2 тис. тонн).

Розглянути ці об'єкти з усіх боків можна в доповненій реальності на сайті проекту «Робимо українське» компанії «Метінвест».

Крім вітчизняних архітектурних споруд, метал "Метінвесту" також використовувався в будівництві багатьох відомих об'єктів в Європі і США.

Довідка УНІАН. Група "Метінвест" - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, яка є найбільшим в Україні і одним з найбільших в СНД виробником залізорудної сировини і сталі.