Фото russianseattle.us

Господарський суд Києва визнав необґрунтованим і скасував рішення Антимонопольного комітету про нібито обмеження конкуренції на ринку електроенергії і вугілля в 2016 - I половині 2019 відносно компаній Центренерго, Держвуглепостач, ДТЕК Трейдинг і Черкаське хімволокно.  

Про це йдеться в рішеннях суду, оприлюднених в Єдиному державному реєстрі судових рішень, які можна переглянути, перейшовши за посиланнями https://reyestr.court.gov.ua/Review/105232207, https://reyestr.court.gov.ua/Review/101026436.

Також, як видно в реєстрі судових рішень, АМКУ вже оскаржує рішення суду щодо скасування першого рішення комітету щодо Центренерго.

Відео дня

Суд підтвердив, що АМКУ не вивчив ситуацію на ринках і умови ціноутворення, а також проігнорував низку важливих факторів функціонування ринків.

Разом з рішенням, суд також скасував запропоновані АМКУ штрафи.

Нагадаємо, АМКУ у квітні 2021 року опублікував рішення з приводу функціонування ринку вугілля у 2016-2019 роки, де звинуватив низку державних і приватних компаній в узгодженому ціноутворенні на вугільну продукцію. Компанії оскаржили рішення АМКУ в суді як необґрунтоване.