Учасники протесту вимагають, щоб до них вийшов голова Національного банку Кирило Шевченко / фото УНІАН, Володимир Гонтар

Ошукані інвестори збанкрутілого банку "Аркада" пікетують центр Києва, вимагаючи відновити будівництво 39 будинків.

Як передає кореспондент УНІАН, близько тисячі учасників протесту інвесторів банку "Аркада" вимагають від чиновників звернути увагу на зупинене у 2018 році будівництво квартир у трьох житлових комплексах "Еврика", "Патріотика", "Патріотика на озерах".

Читайте такожМегамітинг інвесторів екс-банку "Аркада"

Зокрема, пікетувальники вимагають відновити будівництво будинків і добудувати їх за 3 роки.

На плакатах учасників протесту заявлені вимоги "держава має викупити вільні квадратні метри в недобудованих будинках", "держава має виділити 3,6 млрд грн фінансування у вигляді пільгових кредитів", також учасники акції скандують: "Ганьба!».

Фото УНІАН, Володимир Гонтар

Учасники протесту вимагають, щоб до них вийшов глава Національного банку Кирило Шевченко та відповів, коли вимоги інвесторів банку «Аркада» будуть виконані.

Фото УНІАН, Володимир Гонтар

Банк "Аркада": що необхідно знати

  • Банк "Аркада" і компанія-забудовник припинили будівництво житлових комплексів "Еврика", "Патріотика" і "Патріотика на озерах", які будувалися із залученням коштів фізичних і юридичних осіб. За даними КМДА, в будівництво об'єктів вклали гроші близько 13 тисяч інвесторів, разом з членами їх сімей число постраждалих перевищує 30 тисяч.
  • У серпні 2020 року правління НБУ віднесло банк "Аркада" до категорії неплатоспроможних.
  • Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 26 серпня розпочав процедуру виведення банку "Аркада" з ринку.
  • 3 вересня 2020 року президенту банку "Аркада" було повідомлено про підозру у привласненні 50 млн грн з фондів будівництва житлових комплексів "Еврика" і "Патріотика" в Києві.
  • Досудовим розслідуванням встановлено, що в червні 2018 року підозрюваний, обіймаючи посаду Голови правління банку "Аркада", разом зі спільниками розробив і реалізував схему привласнення грошових коштів фондів фінансування будівництва житлових комплексів "Еврика" і "Патріотика", керуючим яких є банк "Аркада»".