В Україні розпочала роботу оціночна місія ЄС щодо "промислового безвізу" / REUTERS

Попередня оціночна місія Євросоюзу щодо готовності України до підписання Угоди про "промисловий безвіз" розпочала роботу в країні.

Читайте такожВ ЄС заговорили про "паузу" для українського безвізу після скандального рішення Конституційного суду (документ)

Про це говорить у повідомленні Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Відео дня

"29 жовтня під час онлайн-зустрічі торгового представника Тараса Качки з членами представництва ЄС в Україні, Генерального директорату Єврокомісії з питань внутрішнього ринку, промисловості, підприємництва та МСБ досягнуто домовленості про початок роботи попередньої оціночної місії ЄС щодо готовності інфраструктури якості України до укладення Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислових товарів (угоди АСАА, "промисловий безвіз")", - сказано в повідомленні.

У Мінекономіки підкреслили, що сторони зазначили прогрес у діалозі щодо укладення угоди та домовилися активізувати спільну роботу.

Що цьому передувало

  • Україна сподівається на особливий формат партнерства в рамках ініціативи Європейського Союзу "Східне партнерство", а також зацікавлена в укладенні АСАА – Угоди про так званий" промисловий безвіз", який стане значним кроком на євроінтеграційному шляху.