Кабмін визначився із завданнями для нового міністерства / фото УНІАН Володимир Гонтар

Кабінет міністрів затвердив основні завдання діяльності нещодавно створеного Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України, виключивши при цьому їх з переліку завдань інших центральних органів виконавчої влади.

Про це повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан.

Читайте такожКабмін призначив нового в.о. глави Держмитніці

Відео дня

Рішення було прийнято на позачерговому засіданні уряду.

«Мінстратегпром визначається головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, який формує і реалізує державну промислову політику, державну військово-промислову політику, державну політику у сфері оборонного замовлення, у сфері оборонно-промислового комплексу, літакобудівної галузі та у сфері космічної діяльності», - написав Мокан.

Скриншот з Facebook

Основна задача

Серед основних завдань міністерства - забезпечення формування та реалізація державної політики у зазначених вище галузях, а також у сферах військово-технічного співробітництва, зовнішньоекономічної діяльності, пов'язаної з просуванням товарів стратегічних галузей промисловості.

Крім цього, завданням вказується формування та реалізація державної політики щодо європейської інтеграції у виконанні Україною зобов'язань за міжнародними договорами України в переговорах, спрямованих на забезпечення розвитку договірних відносин з ЄС в межах повноважень міністерства.

Хронологія подій