Ілюстрація REUTERS

Підприємства групи компаній «Метінвест» за 15 років роботи виробили більше 142 мільйонів тонн сталі.

Читайте також«Метінвест» виплатив 165 мільярдів гривень податків за 15 років

Про це повідомила прес-служба компанії на спеціальному сайті, присвяченому 15-річчю її роботи robymo.com.ua.

Відео дня

Як пишуть «Подробности», цього вистачило б на створення 20 тисяч Ейфелевих веж. Весь цей обсяг сталі виробляють 80 тисяч співробітників «Метінвесту».

Відзначається, що на сьогоднішній день група компаній входить в топ-15 світових видобувачів залізної руди і топ-10 виробників товстолистового і гарячекатного прокату, а також займає 42 позицію серед світових виробників сталі.

«Ми велика міжнародна промислова група. Також нас ніжно називають «українським сталевим гігантом», тому що ми займаємося видобутком сировини, виплавкою сталі та продажем металопродукції в усьому світі. І ми єдина компанія з українським корінням, яка входить до переліку провідних світових виробників сталі та видобувачів залізної руди», – повідомляє прес-служба компанії.

Довідка УНІАН. Група «Метінвест» – міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, яка є найбільшим в Україні та одним з найбільших в СНД виробником залізорудної сировини і сталі.

Основними акціонерами «Метінвесту» є група українського бізнесмена Ріната Ахметова СКМ (71,24%) і група «Смарт-Холдинг» Вадима Новинського (23,76%).