Фото УНИАН

Спеціальна контрольна комісія Верховної Ради з питань приватизації ухвалила рішення звернутися до Конституційного суду України щодо визнання закону України про особливості приватизації державної акціонерної холдингової компанії «Укррудпром» неконституційним.

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення комісія ухвалила в ході сьогоднішнього засідання.

Спецкомісія з приватизації також прийняла рішення звернутися до генерального прокурора України щодо забезпечення усестороннього розслідування приватизації «Укррудпрому».

Відео дня

Комісія також прийняла рішення про оцінку приватизованих активів.

Читайте такожГПУ відкрила кримінальне провадження щодо приватизації «Укррудпрому»

Спецкомісія з питань приватизації також вирішила, що дії з організації приватизації та приватизація «Укррудпрому» мають ознаки кримінальних і потребують розслідування.

Як повідомляв УНІАН, Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження щодо приватизації державної акціонерної холдингової компанії «Укррудпром». За інформацією голови комісії Бориса Філатова, кримінальне провадження відкрито за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Раніше спецкомісія Верховної Ради з питань приватизації вже прийняла рішення перевірити законність приватизації «Укррудпрому», а також таких об'єктів, як «Укртелеком», Одеський припортовий завод та ін.