Українські гравці після вихідних повернулися на фондовий ринок у хорошому настрої.

Про це сказав в коментарі агентству УНІАН аналітик компанії Astrum Investment Management Павло ІЛЛЯШЕНКО.

За його словами, українські майданчики в середу, 29 червня, відновили свою звичайну діяльність після позачергової торговельної сесії в суботу, 25 червня, і наступних свят. Завдяки позитивній динаміці світових ринків акцій протягом українських вихідних, індекс Української біржі почав торговельну сесію в середу з «гепом» на рівні 0,6%. У той же час, позитивний «геп» на терміновому ринку склав 1,8%.

Відео дня

Як зазначив П. ІЛЛЯШЕНКО, «незважаючи на переважно позитивну динаміку зовнішніх ринків по ходу торгів, індексу Української біржі не вдалося розвинути успіх початку сесії. Корекція вартості українських акцій після старту торгів, а також фіксування прибутку трейдерами на світових майданчиках в результаті появи позитивних, але очікуваних новин з Греції - все це не дозволило індексу Української біржі додати більше 1,2% за підсумками дня в середу.

За словами аналітика, обсяг торгів акціями на Українській біржі 29 червня залишаються на порівняно низькому рівні. Лідерами в термінах зростання стали ті акції, котирування яких знижувалися в кінці минулого тижня найбільш активно. Так, котирування акцій Крюківського і Стаханівського ВБЗ підвищилися на 4,8% і 4,3% відповідно. Проте обом акціям, по суті, вдалося відіграти лише нераціональні суботні втрати.

«Говорити про появу ознак початку ралі на українському ринку акцій ще рано», - підсумовує П. ІЛЛЯШЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, індекс ПФТС за підсумками торгів у середу, 29 червня, виріс на 0,87% - до 890,70 пункту. Загальний обсяг торгів склав 368 млн. 35 тис. грн.

Індекс Української біржі підвищився на 1,24% - до 2290,57 пункту. Загальний обсяг торгів склав 200 млн. 368 тис. грн., З них на терміновому ринку - 63 млн. 524 тис. грн.