США звинуватили Huawei в шахрайстві і крадіжці комерційної таємниці / фото Flickr.com/Kārlis Dambrāns

Китайська компанія Huawei Technologies Co Ltd, заперечує висунуті їй звинувачення в шахрайстві і крадіжці комерційної таємниці, які пов'язані з порушенням санкцій проти Ірану.

Читайте такожПольща вирішила не допускати Huawei до запуску 5G через шпигунський скандал

Про це йдеться в офіційній заяві компанії, що є в розпорядженні УНІАН.

Відео дня

"Компанія Huawei глибоко розчарована звинуваченнями, висунутими проти компанії. Після арешту Мен Ваньчжоу компанія шукала можливість обговорити з Міністерством юстиції справу Східного округу Нью-Йорка, але запит був відхилений без пояснень будь-яких причин", - йдеться в заяві.

Також наголошується, що звинувачення в порушенні комерційної таємниці вже були предметом цивільного позову в суді Західного округу Вашингтона. Проте справу було врегульовано сторонами після того, як присяжні Сіетла не виявили ні збитку, ні умисної і зловмисної поведінки за позовом про комерційну таємницю.

"Huawei відкидає звинувачення в адресу компанії, її дочірніх підприємств або філій у порушеннях законодавства США, викладених у кожному обвинувальному акті. Huawei невідомо про будь-які правопорушення з боку Мен Ваньчжоу. Компанія впевнена, що в кінцевому рахунку суди США дійдуть до такого ж висновку", - підкреслили в компанії.

Як повідомляв УНІАН, 29 січня Сполучені Штати Америки звинуватили китайську компанію Huawei Technologies Co Ltd, її фінансового директора Мен Ваньчжоу і дві філії компанії у банківському шахрайстві, пов'язаному з порушенням санкцій проти Ірану. Як пишуть американські видання, відповідний обвинувальний акт, що складається з 13 пунктів, Міністерство юстиції США подало до суду Нью-Йорка. У ньому йдеться, що Huawei ввела в оману банк і владу США щодо своїх зв'язків із дочірніми компаніями, Skycom Tech і Huawei Device USA Inc., для ведення бізнесу в Ірані.

Довідка УНІАН. Huawei Technologies Co. Ltd. — одна з найбільших світових компаній у сфері телекомунікацій, заснована в 1987 році. Рішення і продукція Huawei включають устаткування бездротових мереж, обладнання базової мережі, мережеві пристрої, оптичні пристрої, маршрутизатори, мережеві комутатори, програми та апаратне забезпечення, термінали, споживчі пристрої (смартфони, планшети).

Компанія "Хуавей Україна" заснована в 1998 році, займається поставками телекомунікаційного обладнання Huawei до України.