Наскільки практичним виявиться такий дизайн, говорити ще зарано / фото twitter.com/evleaks

Компанія ASUS може незабаром приєднатися до інших виробників смартфонів, які в прагненні до досягнення повної безрамочності вибрали замість звичної монолітної конструкції форм-фактор слайдера.

Читайте такожКитайці запатентували дизайн смартфона з висувним дисплеєм (фото)

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"На це вказує добірка рендерів і фотографій прототипу невідомого смартфона ASUS у форм-факторі слайдера. Їх джерелом виступає Еван Блесс, який регулярно інформує громадськість достовірною інформацією про новинки IT-індустрії", - йдеться в повідомленні.

Інсайдер опублікував безліч зображень потенційного флагманського слайдера ASUS, включаючи живі фото раннього прототипу.

фото twitter.com/evleaks

Як і у випадку Xiaomi Mi Mix 3 і Honor Magic 2 - двох найяскравіших (на сьогодні) представників жанру - варіант ASUS використовує механізм з ковзанням по вертикальній осі. Раніше ми вже бачили вельми незвичайні концепти з поворотами по горизонтальній осі. Відмінною ж особливістю конструкції смартфона-слайдера ASUS є те, що верхній блок з екраном їздить в обидві сторони: вгору і вниз. Рухом вниз відкривається доступ до фронтальної камера, а вгору - до динаміку. При цьому нижня рамка у смартфона є досить широкою.

Також можна на зображеннях можна бачити здвоєну основну камеру і сканер відбитків пальців на задній панелі. Ще одна згадана особливість - підтримка 5G.

Наскільки практичним виявиться такий дизайн, говорити можна буде лише після виходу пристрою на ринок, якщо це подія взагалі настане. Так, фото наочно доводять факт розробки, але поки інших підтверджень намірів ASUS довести цю справу до кінця і випустити серійний пристрій, немає. Не виключено, що в підсумку розробка може бути скасована.

фото twitter.com/evleaks
фото twitter.com/evleaks