Новий Galaxy A60 стоїть на сходинку вище моделі Galaxy A50 / фото twitter/Sudhanshu1414

В оновленій лінійці смартфонів Samsung Galaxy A сталося чергове поповнення - сьогодні в Індії відбулася офіційна прем'єра моделі Galaxy A60.

Читайте такожSamsung закриває лінійку смартфонів Galaxy J

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Новинка наразі відсутня на офіційному сайті компанії, але індійський інсайдер Судханшу Амбхоре, який повідомив про прем'єру, наводить всі характеристики та дані про ціну", - йдеться в повідомленні.

Samsung Galaxy A60 - це остання з основних моделей оновленої лінійки Galaxy A. Під основними в даному випадку маються на увазі моделі з числами в назві, кратними 10 (A10, A20, A30 та інші), і без додаткових букв (Galaxy A20e і Galaxy A2 Core).

Новий Galaxy A60 знаходиться на сходинку вище моделі Galaxy A50. Характеристики смартфона загалом збіглися з опублікованими в базі даних TENAA. Єдина неточність - роздільна здатність головного модуля потрійний основної камери становить 32 Мп, а не 16 Мп, як вказувала документація TENAA. Щодо іншого немає жодних розбіжностей.

Апаратним базисом Galaxy A60 служить SoC Qualcomm Snapdragon 675. Оперативної пам'яті встановлено 6 ГБ, а флеш-пам'яті - 128 ГБ.

Galaxy A60 оснащується дисплеєм типу Infinity-O з точковим вирізом під фронтальну камеру, як у флагманських моделей Galaxy S10 і средньорівневої Galaxy A8s. Власне, цим новинка відрізняється від інших представників нового сімейства Galaxy A. Виріз знаходиться зліва, а роздільна здатність розташованої в ньому фронтальної камери становить 32 Мп. Екран характеризується діагоналлю 6,3 дюйма і роздільною здатністю 2340х1080 пікселів, займає 91,8% площі лицьової панелі.

фото twitter/Sudhanshu1414

Ще одна особливість Samsung Galaxy A60 - відсутність звичного розмовного динаміка. В ролі динаміка тут виступає екран, за відповідну функціональність відповідає фірмова технологія Screen Sound, яка передає звук за допомогою вібрацій. На ринку вже є кілька смартфонів, які мають подібні рішення (флагмани Huawei P30 і LG G8, наприклад).

Основна камера, як зазначалося вище, потрійна. Компанію основним 32-мегапіксельній становить 8-мегапіксельний надширококутний і 5-мегапіксельна часопролітний модуль ToF, який дозволяє точно визначати відстань до предметів.

Ємність акумулятора становить 3500 мА-год. Сканер відбитків пальців розміщений на звичному місці на задній панелі. Також повідомляється про наявність модуля NFC.

В Індії Samsung Galaxy A60 оцінили в еквівалент $298.