Ілюстрація REUTERS

Ще до загострення торгової війни між Китаєм і США та блокування доступу до американських технологій і компонентів голова китайського виробника Huawei Річард Ю говорив, що в разі необхідності компанія зможе відмовитися від Android на користь мобільної платформи власної розробки. За чутками, її розробка ведеться з 2012 року.

Читайте такожСША дозволили Huawei тимчасово відновити свою діяльність

Тепер же стало відоме ім'я цієї самої загадкової мобільної ОС Huawei, яку розглядають в якості альтернативи Android. За даними ресурсу Huawei Central, мобільна ОС Huawei, призначена в першу чергу для смартфонів компанії, називається  Hongmeng, повідомляє itc.ua.

Відео дня

Джерело не конкретизує, чи є Hongmeng кодовою назвою проекту, або ж це фінальн ім'я продукту, під яким він буде запущений на ринок. Нагадаємо, що раніше цій ОС приписували більш логічне ім'я Kirin OS.

За даними співрозмовника Huawei Central, Huawei в режимі найсуворішої секретності вже якийсь час тестує смартфони під управлінням цієї ОС. При цьому про статус готовності продукту нічого не повідомляється, хоча раніше топ-менеджери компанії робили очевидні натяки, що розробка платформи практично завершена.

Ніяких подробиць щодо мобільної ОС власної розробки Huawei, як і раніше, немає. Але головна проблема — відсутність Google Play і фірмових сервісів Google. Без них смартфони Huawei і Honor за межами ринку Китаю будуть мало кому цікаві.

Між тим, наслідки дій уряду США щодо Huawei вже почали проявлятися. Як повідомляє Reuters, на тлі побоювань скорочення обсягів продажів, акції найбільших європейських виробників напівпровідникової продукції різко почали дешевшати. Зокрема, акції STMicroelectronics на сьогоднішніх торгах подешевшали на 9%, Infineon — на 5%, а AMS — майже на 17%.