Оператор lifecell блокує дзвінки - «Укртелеком» / фото УНІАН

Український оператор мобільного зв'язку lifecell блокує дзвінки з фіксованих номерів на телефони абонентів, які пішли від нього до інших операторів Про це повідомила прес-служба одного з найбільших українських операторів телекомунікацій компанії «Укртелеком».

Читайте також5G в Україні: чи реально запустити у 2020 році - думки операторів

Зазначається, що «Український державний центр радіочастот» (УДЦР) підтвердив факт блокування дзвінків із фіксованих номерів «Укртелекому» на номери колишніх абонентів lifecell, які залишили оператора в рамках послуги перенесення номера (MNP).

Відео дня

«Блокування відбувається з боку комутаційного обладнання lifecell», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в ході впровадження послуги з перенесення номера, «Укртелеком» зафіксував випадки непроходження викликів на номери колишніх абонентів lifecell, які перейшли до мереж мобільного зв'язку інших операторів.

«Під час здійснення детального аналізу було виявлено, що комутаційне обладнання lifecell блокує такі виклики, через що абоненти мають проблеми зі зв'язком», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що така ситуація є неприпустимою, порушує чинні рішення НКРЗІ про заборону блокування трафіку й створює умови для недобросовісної конкуренції серед операторів.

«Укртелеком» неодноразово закликав lifecell до досягнення компромісу щодо умов передачі голосового трафіку абонентів, які скористалися MNP. Компанія вимагає припинити штучне блокування, що обмежує можливості майже 1500 абонентів, які, за даними УДЦР, уже пішли від lifecell», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, у серпні 2018 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) ухвалила рішення про повноцінний запуск послуги з перенесення абонентських номерів (MNP) в Україні з 1 травня 2019 року.