Смартфони з підтримкою 5G стануть лідерами ринку через п'ять років / фото УНІАН

Смартфонів з підтримкою мереж п'ятого покоління зв'язку (5G) у 2023 році буде поставлено на ринок більше, ніж смартфонів, що працюють на мережах четвертого покоління (4G), прогнозує аналітична компанія Canalys.

Читайте такожУкраїнцям обіцяють зв'язок 5G вже в 2020 році: Порошенко підписав указ

За її припущенням, у 2023 році виробники смартфонів відвантажать на ринок майже 800 млн 5G-смартфонів, або 51,4% усіх поставок смартфонів. У цілому за п'ять років (з 2019 р.) на ринок надійде 1,9 млрд 5G-смартфонів, прогнозує компанія, пишуть "Ведомости".

Відео дня

Найбільшим ринком для смартфонів, які сумісні з 5G, за даними дослідження, стане Китай. У 2023 р. на нього припаде 34% глобальних поставок 5G-смартфонів. А частк смартфонів, які підтримують 5G, на китайському ринку зросте з 17,5% у 2020 році до 62,7% у 2023 р. Розвитку технології сприяє держпідтримка (китайська влада на початку червня виділила операторам перші ліцензії на комерційне використання мереж 5G) та інвестиції стільникових операторів, вважають аналітики Canalys. Крім того, основні виробники обладнання для 5G і смартфонів – китайські компанії.

На ринок США у 2023 р. припаде 18,8% загальносвітових поставок 5G смартфонів.

Аналітики спрогнозували, коли 5G-смартфони перевершать за продажами моделі з 4G
Аналітики спрогнозували, коли 5G-смартфони перевершать за продажами моделі з 4G

Комерційну експлуатацію однією з перших 5G-мереж у світі у квітні 2019 р. почала в Південній Кореї телекомунікаційна компанія KT Corporation. Мережі 5G поступово з'являються і в Європі: оператори вже запустили їх в Сан-Марино, Монако та Швейцарії, а також у Великобританії, писала FT. У США перші 5G-мережі в Чикаго і Міннеаполісі у квітні запустив оператор Verizon.

У квітні Samsung одним із перших представив смартфон Galaxy S10, сумісний з 5G. Смартфони з підтримкою мереж 5G є також у LG, Huawei, OnePlus, Oppo та інших виробників, перераховувало видання Cnet.