Суд задовольнив позов Сергія Коровченка

Міністерство інфраструктури України зобов'язане відновити стаціонарні поштові відділення в селах з населенням менше ніж 2 тис. жителів за рішенням Окружного адміністративного суду Києва.

Позивачем у справі виступило громадське об'єднання "Громадський рух Сергія Коровченка "Оновлення".

"Суд скасував наказ Міністерства інфраструктури, відповідно до якого у селах Чернігівщини закривалися стаціонарні поштові відділення. Ухвалі цього судового рішення передувала наша спільна боротьба: збір понад 50 тисяч підписів, реєстрація проекту закону про заборону закриття, та постанови про звільнення керівника Укрпошти, а також пікетування Кабміну. І врешті, закономірний підсумок - надважлива перемога у суді. Тож тепер у нової влади не буде іншого шляху, окрім як виконати рішення і повернути людям можливість користуватися послугами зв’язку", - написав на сторінці в соцмережі кандидат в нардепи Сергій Коровченко.

Відео дня

3-го липня 2019 року суд визнав протиправним і недійсним наказ Мінінфраструктури №442 від 14 грудня 2017 року "Про затвердження Стратегічного плану розвитку ПАТ "Укрпошта" на період до 2021 року в частині введення мобільних відділень в селах з населенням менше ніж 2 000 осіб".

Також суд зобов'язав міністерство відновити роботу стаціонарних відділень поштового зв'язку "Укрпошти", які були замінені пересувними відділеннями поштового зв'язку на виконання даного наказу.