Ілюстрація / REUTERS

Поширення фінальної версії операційної системи Android 10 серед підтримуваних пристроїв першої хвилі (моделі, для яких оновлення вийде в першу чергу) почнеться наступного вівторка, 3 вересня.

Читайте такожHuawei представити нову оболонку для Android

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Точну дату релізу у відповіді на запит наших колег із Phone Arena підтвердили два співробітники служби технічної підтримки Google", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зазвичай першими в черзі опиняться смартфони Pixel, як моделі нинішнього покоління Pixel 3, Pixel 3XL, Pixel 3a, 3a XL, так і минуле покоління Pixel 2/2 XL. Більш того, навіть оригінальні Pixel і Pixel XL, випущені у 2016 році, теж отримають десяту версію "зеленого робота", що безсумнівно є чудовою новиною, враховуючи початкову гарантію дворічних оновлень ОС та трирічних оновлень безпеки.

Минулого тижня Google досить несподівано оновив бренд Android: компанія представила новий логотип і перейшла на нову схему позначення нових версій, відмовившись від додаткових назв на честь десертів. Солодкі кодові імена тепер будуть використовуватися лише розробниками, а всі наступні версії просто отримуватимуть новий номер у назві Android.