Huawei оголосила про початок продажів смартфона Mate X / фото Huawei

Компанія Huawei провела сьогодні в Китаї прес-конференцію, присвячену майбутньому початку продажів смартфона Huawei Mate X, який згинається. В Китаї бажаючі зможуть придбати смартфон вже 15 листопада, виклавши за нього дуже нескромну суму в $2400. І це ціна базової версії на SoC Kirin 980, модемом Balong 5000 5G, 8 ГБ ОЗП і 512 ГБ флеш-пам'яті; покращена Huawei Mate Xs на новітній платформі Kirin 990 5G вийде тільки наступного року і поки її вартість не повідомляється.

Читайте такожHuawei представила флагманські камерофони з підтримкою 5G і без сервісів Google (фото)

Huawei поки не повідомила, коли новий смартфон почне продаватися на інших ринках, у тому числі в Європі та США. І поки незрозуміло, чи вийде Huawei Mate X де-небудь за межами Китаю, враховуючи, що конфлікт між США і Huawei і його першопричина (торгова війна між КНР та Америкою) завис у невизначеній позиції, пише itc.ua.

Відео дня

Нагадаємо, через санкцій США Huawei не може використовувати сервіси Google на своїх нових смартфонах. Але якщо Huawei Mate X в кінцевому підсумку отримає міжнародну версію, страшно уявити, скільки вона коштуватиме, враховуючи, що в Китаї ціни на смартфони і електроніку з очевидних причин в цілому істотно нижчі, ніж в інших країнах світу.

Що цікаво, напередодні інсайдери озвучували демократичніші ціни: близько $1400 за молодшу Huawei Mate X на SoC Kirin 980 і $2000 за старшу версію на базі Kirin 990 з вбудованим модемом 5G.

Huawei представила складаний смартфон Mate X на конференції MWC 2019 в лютому менше ніж через тиждень після презентації складаного смартфона Samsung Galaxy Fold, який почав продаватися тільки минулого місяця, затримавшись майже на півроку, з добре відомих усім причин. Спочатку Huawei планувала почати продажі Mate X в червні, але в підсумку двічі відкладала старт продажів, не коментуючи причини. Достовірно відомо, що Huawei за прикладом Samsung внесла покращення в конструкцію, щоб зробити екран і сам смартфон більш довговічними.

На відміну від Galaxy Fold, модель Huawei Mate X використовує технологічно складнішу конструкцію з одним OLED екраном діагоналлю 8 дюймів і роздільною здатністю 2480х2200 пікселів, який складається назовні і відрізняється великим радіусом вигину. У складеному стані Huawei Mate X є смартфоном з двома екранами діагоналлю 6,6 і 6,38 дюйма. Товщина в розкладеному стані 5,4 мм, в складеному — 11 мм. У смартфона потрійна камера Leica, що знаходиться на планці корпусу з боку з меншим ділянкою екрану в складеному стані. Живлення забезпечує подвійна батарея ємністю 4500 мА·год, підтримується швидка зарядка потужністю 55 Вт (за 30 хвилин 85%). Працює смартфон під управлінням ОС Android зі спеціальною версією фірмової оболонки EMUI.