Ілюстрація REUTERS

Китайська компанія Huawei поставила новий смартфон Honor 9X старий процесор, щоб обійти санкції США.

Читайте такожНа флагмани Huawei більше не встановлюються додатки Google

Про це повідомляє Liga.net.

Відео дня

"Щоб встановити сервіси Google на європейську версію смартфона Honor 9X, Huawei поміняла в ньому процесор і за документами видала за іншу модель. Це дозволило їй використовувати сертифікат Google, отриманий іншим смартфоном ще в травні. Компанія змогла "схитрувати" за рахунок того, що Google в ході сертифікації перевіряє не всю апаратну частину", - йдеться в повідомленні.

Китайська версія Honor 9X оснащена процесором Kirin 810, тоді як в європейській версії виробник використовував Kirin 710F.

Також між версіями є ще кілька відмінностей - в розташуванні сканера відбитка пальця та камер. Європейський Honor 9X поставляється з попередньо встановленими сервісами Google, без яких китайська версія може обійтися.

Виявилося, що технічний номер моделі європейського Honor 9X збігається з технічним номером іншого смартфона - Huawei P Smart Z, який був випущений в травні 2019 року. Це був перший смартфон Huawei з висувною селфі-камерою.

У телефонів багато спільного: процесор Kirin 710F, екран з діагоналлю 6,59 дюйма, сканер відбитка пальця, розташований на тильній стороні, і батарея на 4000 мА-год. Однак є і відмінності: специфікації камери, конфігурація пам'яті та зовнішній вигляд.

Стверджується, що вийшов нещодавно європейський Honor 9X, вже в травні 2019 року мав дозвіл користуватися сервісами Google, згідно зі своїм номером моделі. Попри те, що він позиціонується як одна модель з китайським Honor 9X, це різні моделі.

Видати один телефон за іншого, замінивши процесор, Huawei змогла завдяки тому, як проходить сертифікація на використання мобільних сервісів Google (Google Mobile Services, GMS).

Всі виробники, які хочуть встановити GMS поверх ОС Android повинні отримати відповідну ліцензію та укласти угоду про дистрибуцію мобільного додатку для кожної конкретної моделі.

В основному тестується два параметри: версія Android й ті апаратні компоненти, на яких вона працює. При цьому для тестування виробник може надавати не готові моделі, а прототипи.