Ілюстрація REUTERS

Обсяги світових поставок персональних комп'ютерів (ПК) за підсумками першого кварталу 2020 року у зв'язку з пандемією коронавірусу скоротилися на 9,8% в порівнянні з показником роком раніше – до 53,2 мільйона комп'ютерів.

Читайте такожРинок смартфонів показав рекордне падіння через коронавірус

Про це йдеться в дослідженні міжнародного дослідницького центру International Data Corporation (IDC).

Відео дня

Зокрема, найбільше скоротилися поставки ПК компаній Apple – на 20,7%, HP Inc. – на 13,8%, Acer Group – на 9,9%.

Єдиною компанією, яка продемонструвала зростання поставок, стала американська компанія Dell з показником зростання 1,1%.

У центрі наголосили, що головною причиною зменшення обсягів поставок став спалах коронавірусу в Китаї, який є найбільшим постачальником настільних та портативних систем, а також робочих станцій.

Ілюстрація REUTERS

Як повідомляв УНІАН, згідно зі звітом міжнародного дослідницького центру International Data Corporation (IDC), зростання витрат на продукцію світової IT-галузі через коронавірус сповільниться у 2020 році до 4,3% з прогнозованих наприкінці 2019 року 5%.

Згідно з дослідженням китайського аналітичного центру TrendForce, світові продажі телевізорів і ноутбуків у 2020 році у зв'язку з пандемією коронавірусу скоротяться на 5,8% і 3,5% відповідно.

Довідка УНІАН. International Data Corporation – міжнародна компанія по дослідженню ринків, яка надає послуги консалтингу у сферах IT, телекомунікацій та сучасних технологій. Власником компанії є американська дослідницька компанія International Data Group.