Ілюстрація REUTERS

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), за підсумками сьогоднішнього засідання рекомендувала телекомунікаційній компанії «Інтернаціональні телекомунікації» («Інтертелеком») добровільно відмовитися від п'яти каналів радіотехнології «Цифровий стільниковий радіозв'язок CDMA-800», щоб не заважати впровадженню 4G-зв'язку в діапазоні нижче частоти 1ГГц іншими операторами.

Читайте такожСкільки заробляють мобільні оператори: український ринок зв'язку за рік зріс до 73 мільярдів гривень

Про це повідомила прес-служба комісії.

Відео дня

«НКРЗІ вирішила рекомендувати ТОВ «Інтернаціональні телекомунікації» звернутися в Комісію з заявами про переоформлення ліцензій з метою зменшення смуги радіочастот, що відповідає каналам 9-11, 14-15 радіотехнології CDMA-800, а також звернутися в «Український державний центр радіочастот» (УДЦР) з заявами на видачу дозволів на експлуатацію смуги радіочастот, які відповідають каналам 1-8 зазначеної радіотехнології, відмовившись від використання смуги радіочастот каналів 9-11, 14-15», - сказано в повідомленні.

У НКРСІ підкреслили, що заняття «Інтертелекомом» зазначених радіочастот заважає мобільним операторам «Київстар», «Vodafone Україна» і lifecell розвивати необхідну для 4G-зв'язку інфраструктуру.

Згідно з повідомленням, «Інтертелеком» повинен проінформувати НКРЗІ про результати виконання цих рекомендацій до 8 травня.

Як повідомляв УНІАН, 31 березня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, відкликала ліцензію на використання радіочастот для високошвидкісної зв'язку 4G в оператора мобільного зв'язку «Інтернаціональні телекомунікації» у зв'язку з несплатою їх вартості.

Також комісія на своєму засіданні 7 квітня ухвалила рішення анулювати дозволи телекомунікаційної компанії «Інтертелеком» на експлуатацію радіоелектронних засобів (спеціальної телекомунікаційної інфраструктури) для запуску 4G-зв'язку.

В той же день, 7 квітня, Окружний адміністративний суд міста Києва призупинив дію рішення Нацкомісії про скасування ліцензії телекомунікаційної компанії «Інтернаціональні мережі» на використання радіочастот для високошвидкісного 4G-зв'язку до розгляду справи по суті.

Довідка УНІАН. «Інтертелеком» - українська компанія-оператор мобільного зв'язку, яка входить у четвірку найбільших компаній-операторів України. «Інтертелеком» належить кіпрській компанії Odinako LTD і російському бізнесменові Віктору Гушану.